Hvornår skal man have et cvr nummer til sit bijob som læge?

Mange læger fra bijobs som del af lægelivet. Spørgsmålet er hvornår man have et cvr nummer til sit bijob som læge? Revisor Kim Søgaard er har mange års erfaring med skatteforhold for netop læger. Han skriver i FB gruppen for Lægejob – udveksling af råd om lægelivet og karrieren som læge om netop denne problemstilling:

Næsten altid en fordel med cvr nummer
“Det er næsten altid en fordel (at have et cvr-nummer) da du kan trække udgifter fra i topskatten. Et enkelt eksempel, køber du en computer til 10.000 kr. uden firma skal du tjene ca. 25.000 kr i løn for at have 10.000 i hånden, har du virksomhed kan du købe uden at betale skat af de 10.000”

Bagatelgrænse?
Der anbefales en bagatelgrænse på 50.000 kr i årsindtægt for bijobbet for hvornår det kan betale sig at afregne via et cvr nummer i stedet for som almindelig løn, hvis man bruger en revisor til hjælp til årsregnskabet.
Hvis man ikke bruger en revisor, og fx selv afregner, så vil det næsten altid kunne betale sig med cvr nummer, også ved mindre beløb end de 50.000,-
Flere regnskabsprogrammer, fx Billy og Dinero giver mulighed for enkel sammendrag af regnskabet og indberetning med få klik, dvs uden en revisor. Men online programmerne kan ikke give dig svar på hvilke udgifter du kan trække fra.

Spørg revisoren
Du kan læse Kim Søgaards generelle tips til skat m.m. ved bijobs for læger her: 7 tips når du har et bijob som læge fra egen virksomhed – (nytlaegejob.dk)
Kim Søgaard tilbyder en telefonisk, generel uden betaling. Nævn at du har set blogopslaget på nytlægejob.dk.

Du finder hans firma her:

Søgaard Skatterevision ApS

Ålekistevej 150, 1., 2720 Vanløse

Telefon 3132 4680


Løn og vilkår, Økonomi