https://freerangestock.com/photographer/SteveBuissinne/4547?lic_cc=1

7 tips når du har et bijob som læge fra egen virksomhed

Firmaet Søgaard Skatterevison har speciale i sundhedsbranchen. Udover at hjælpe læger med egen praksis, så hjælper Søgaard Skatterevison også læger, der ikke har praksis – f.eks. hospitalsansatte læger, lægekonsulenter og vikarer med eget firma.
Her er 7 råd fra Kim Søgaard, om skatteregler med mere når du har bijob som læge, fx hvis du overvejer at få et bijob med egen virksomhed.


Obs. Firmaet tilbyder en telefonisk uddybning uden betaling. Nævn at du har set blogopslaget på nytlægejob.dk

Er du som læge klar til at have en virksomhed ud over din hospitalsansættelse skal du have følgende forhold med i dine overvejelser:

  • Du skal have registreret en erhvervsmæssig virksomhed på Vir.dk, (CVR-nummer) hvor der skal tages stilling til den afgift din virksomhed er omfattet af.
  • Hvilken form for indkomst forventer du? Hvis vi taler speciallægeerklæringer eller udlejning via vikarbureau er der tale om momspligtig indkomst. Arbejder du direkte med sundhedsfaglige behandlinger eller underviser på universitetet er din indtægt lønsumspligtig.
  • Du skal have oprettet en bankkonto til dit CVR nummer, kontoen bør være en nemkonto da det offentlige kun kan indbetale på en nemkonto og hvis du ikke har det til CVR nummeret indbetales pengene på din lønkonto.
  • SKAT kræver adskilt økonomi, privatøkonomi for sig og virksomhedsøkonomi for sig.
  • Du skal være opmærksom på dit forskud, det bør korrigeres så det passer med løn og virksomhedsindkomst.
  • Du skal være opmærksom på, at din selvangivelse ændrer format og fristen for indberetning flyttes til 1/7.
  • Du skal overveje om du ønsker at bruge din merindtægt løbende eller spare den op i din virksomhed, hvis det er det sidste betaler du en foreløbig skat på 22% fra din erhvervskonto.

Med venlig hilsen

Kim Søgaard

Cand.jur., skatterevisor

Søgaard Skatterevision ApS

Ålekistevej 150, 1., 2720 Vanløse

Telefon 3132 4680

Læs flere blogposts om økonomi.

Tak til Steve for foto: Freerange Stock | Free Photo portfolio from SteveBuissinne on Freerangestock.com

Løn og vilkår, Økonomi