3 veje til karrierevejledning som læge

Specialevalg? Skift af spor i lægelivet? Behov for nye eller måske alternative muligheder for at udnytte dine kompetencer som læge? En samtale med en coach eller lign. kan være med til at afklare perspektiver for dig og give feedback på dine tanker.

Her er tre ideer:

1. Deltag i Facebook gruppen : Lægeliv – erfaringsudveksling og karriereråd
Vi har oprettet FB gruppen for Lægeliv – erfaringsudveksling og karriereråd for at give mulighed for at man anonymt kan stille spørgsmål om karrieren til sine kollegaer – og dele ud af sine egne erfaringer.
Respons i en SoMe-gruppe kan selvfølgelig langt fra erstatte et godt møde med en coach eller en god samtale med en kollega. Men det kan måske være et skridt på vejen til afklaring, og være en del af en forberedelse til en menneske-til-menneske samtale


2. Gratis karrieresamtale via Lægeforeningen
Der er ikke så mange der ved det, men Lægeforeningen tilbyder gratis karrierevejledning til medlemmer.

“Samtalen tager udgangspunkt i de udfordringer, som du har i dit arbejdsliv, og de forandringer, som du ønsker skal ske. (…) Samtalen kan foregå via telefon, Skype eller ved et personligt møde. Et fysisk møde vil typisk finde sted hos Lægeforeningen i Domus Medica”, skriver Lægeforeningen

Du kan finde flere oplysninger her

3. Få dig en mentor
I en mentorordning stiller en erfaren læge sig til rådighed for en mindre erfaren kollega – fokus er den mindre erfarne kollegas faglige faglig og personlig udvikling. Man aftaler undervejs hvad der er relevant at tale om.
Lægeforeningen har en formaliseret mentor-ordning.

Hvis du ikke er medlem af Lægeforeningen, eller du har et helt specielt ønske om en mentor? Så er der ingenting i vejen for at du selv spørger vedkommende om en mentor-mentee ordning.


Image by rawpixel.com


Lægelivet