Speciallæge i almen medicin søges til at arbejde i et stort klinisk studie på deltid (2-4 timer per uge). Studiet sammenligner et nyt intensivt vægttabsprogram med aktuelle behandlingstilbud til personer med svær overvægt.

Center for Almen Medicin på Københavns Universitet søger en dygtig og engageret speciallæge i almen medicin til at bidrage til forskningsprojektet LightCOM (Lighthouse Consortium on Obesity Management, bevillingsnummer: NNF22SA0080921; Link til hjemmeside: https://shorturl.at/yLWZ2)

Projektet, der nyligt har modtaget en bevilling på 180 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden, har til formål at forbedre behandlingen af svær overvægt ved at udvikle, implementere og evaluere nye behandlingsprogrammer. Programmerne involverer en struktureret multimodal tilgang, der kombinerer ændringer i kostvaner, adfærdsmæssig støtte og, om nødvendigt, brug af vægttabsmedicin.

Som led i LightCOM bliver der etableret 3 kommunale enheder (Hubs), der skal levere denne intervention og du vil blive tilknyttet disse enheder.

Jobbet

Jobbet består i at gennemføre en struktureret lægekonsultation (i alt ca. 300 konsultationer) med deltagere, som er blevet allokeret til interventionsdelen i de to randomiserede studier, vi gennemfører i de 3 hubs placeret fysisk i Frederiksberg, Hvidovre og Gladsaxe kommuner.

Som led i konsultationen skal der lægges en plan for interventionen i henhold til projektbeskrivelsen, og denne skal koordineres med speciallæger på Hvidovre Hospital. Herudover skal du løbende vurdere blodtryks- og blodsukkermålinger og være i dialog med patientens egen praktiserende læge.

Vi ønsker stillingen besat hurtigst muligt. Stillingen er på 2-4 timer per uge i 18 måneder.

Kvalifikationer

Vi søger læger med følgende kvalifikationer:

 • Speciallæge i almen medicin gerne med eget ydernummer.
 • Stærke interpersonelle færdigheder og evne til at kommunikere med forsøgsdeltagere.
 • Interesse for projektarbejde.
 • Er fleksibel i forhold til arbejdsstedet.
 • Evner at arbejde selvstændigt, struktureret og samtidig have et godt samarbejde med kolleger i et travlt miljø.
 • Fortrolighed med både dansk og engelsk som arbejdssprog.

Vi tilbyder

 • Et spændende projekt med mulighed for at bidrage til at ændre behandlingen af overvægt i Danmark.
 • En dynamisk dagligdag på forskellige arbejdssteder i kommunen, hvor du kan udvikle dig både fagligt og personligt og samtidig være en del af det forskningsmiljø, der er tilknyttet Københavns Universitet.
 • Engagerede og gode kollegaer.
 • En god atmosfære og et godt tværfagligt samarbejde.
 • En ledelse der prioriterer faglig udvikling og trivsel højt.

Ansættelsesvilkår

Løn og ansættelsesvilkår: Afregning evt. ved opkrævning via din egen praksis. Du får tilhørsforhold til Forskningsenheden for Almen Praksis, Øster Farimagsgade 5, 1353 København, men skal dagligt fungere i de 3 kommuner. Stillingen er i første omgang begrænset til 18 måneder med mulighed for forlængelse.

Ansøgning

Indsend kort motiveret ansøgning og CV via QuickApply-linket herunder senest den 16. juni 2024. For yderligere oplysninger om stillingen, kontakt Professor Frans Boch Waldorff (telefon 2622 3242, e-mail: fransw@sund.ku.dk) eller projektleder professor Berit Heitmann (telefon: 2620 4001, e-mail: berit.lilienthal.heitmann@regionh.dk).

Vi opfordrer alle kvalificerede til at søge uanset køn, race, religion eller etnisk tilhørsforhold.