Vil du hjælpe mennesker med psykisk sygdom, psykisk sårbare og deres pårørende? Og vil du bruge og videreudvikle din faglighed? Så bliv frivillig i Psykiatrifondens rådgivning.

Som rådgiver bliver du en del af et fagligt fællesskab, der gør en forskel for det enkelte menneske. Hvad enten det er en, som har det svært eller en pårørende. Vi oplever en markant stigning i antallet af henvendelser og har brug for endnu flere kompetente rådgivere. Vi rekrutterer tre gange årligt, men du kan altid skrive til os.

Du får henvendelser om alt fra svær psykisk sygdom til spørgsmål om livskriser og mistrivsel. Nogle har spørgsmål og specifikke psykiatriske diagnoser. Nogle har brug for hjælp til at navigere sundhedssystemet. Andre om udfordringer i livet som pårørende.

Alle vores rådgivere har en faglig relevant baggrund, så du er sikret solid, faglig sparring med de andre rådgivere. Psykiatrifonden sørger for grundig oplæring, og der er rig mulighed for at efteruddanne dig til at udvikle dine kompetencer.

Vi er cirka 130 rådgivere på nuværende tidspunkt. Vores faglighed binder os sammen, idet vi alle har en relevant uddannelse som fx psykoterapeut, læge, psykolog, sygeplejerske, socialrådgiver eller lignende. Nogle er studerende på sidste del af studiet inden for samme type fag.

Vi rådgiver via telefon, chat og brevkasse og søger rådgivere til alle tre medier. Du skal som udgangspunkt regne med at tage tre vagter om måneden af fire timers varighed.

Alle vagter foregår på vores adresse: Hejrevej 43, 2400 København NV.

Læs mere om denne mulighed her