Vi er ikke de største, ej heller de ældste. Men på den korte tid, der er gået siden etableringen i 2010, er det lykkedes at skabe et unikt sundhedsvidenskabeligt fakultet på Aalborg Universitet. Vores særkende er, at vi som det eneste universitet i landet uddanner, forsker og samarbejder mellem og på tværs af ingeniør- og sundhedsvidenskab.
På SUND tror vi på, at koblingen mellem sundheds- og ingeniørvidenskab, samt øget anvendelse af AI og digitalisering er afgørende for, at vi som samfund kan håndtere de sundhedsmæssige udfordringer, vi har – og får. Vores samarbejde med Region Nordjylland, regionens hospitaler og life science-industrien er tæt. I kombination med det arbejde, som udføres på vores to institutter, betyder det, at de kandidater, som uddannes på SUND, kan agere fra første færd, fordi læring og praksis er knyttet tæt sammen gennem hele uddannelsesforløbet. Herudover har vores ambition om at skabe ambitiøse forskningsmiljøer allerede høstet anerkendelse og skabt værdi – senest i forbindelse med lanceringen af Sundhedsreformen.
SUND ind i fremtiden
SUND skriver sig ind i universitetets strategi ’Viden for Verden’ og tiden er moden til at konsolidere SUND yderligere og tage nye skridt fremad: Sundhedsreform, uddannelsesreform, Strategi for Life Science, nyt universitetshospital, et regionalt set-up med mange samarbejdspartnere, og et erhvervsliv, som investerer i forskning, er nogle af de mange faktorer, som dekanen skal tage højde for i arbejdet med at sikre, at SUND fortsætter sin positive udvikling.
Herudover er der behov for, at SUNDs organisatoriske fundament styrkes bl.a. for at sikre transparente, effektive og veldokumenterede arbejdsgange og samarbejder. Økonomien og forskermiljøet skal ligeledes styrkes gennem øget hjemtag og tiltag, der gør det endnu mere attraktivt at være forsker på SUND.
Der er langt flere opgaver, men dekanens konkrete opgaver den første tid er – i tæt samarbejde med fakultetsledelsen, direktionen og AAU i øvrigt – bl.a. at:
- Opdatere visionen SUND 2030#2, som identificerer og forholder sig til udfordringer og muligheder på sundheds- og uddannelsesområdet, herunder øget anvendelse af digitalisering i sundhedssektoren.
- Sikre udviklingen af de ledelsesmæssige kompetencer i SUND og at organisationen har gennemført eller er på vej med et generationsskifte.
- Styrke SUNDs profil og relationer til kerneinteressenter og samarbejdspartnere i regionen og internationalt samt til relevante fonde, virksomheder mv.
- Sikre en øget grad af samarbejde og samtænkning på tværs af fakultetet og universitetet.
- Tilsikre en hensigtsmæssig organisatorisk håndtering af øget optag på medicinuddannelsen.
Kan du lede og få følgeskab i et komplekst miljø?
Det ligger dybt i Aalborg Universitets DNA, at ledelsen skaber rammer og betingelser, der gør organisationen handlekraftig, men også balancerer udsyn og visioner med fokus på kerneopgaverne. Den balancering forventer vi, at vores nye dekan mestrer. Du er naturligvis ikke alene, men arbejder tæt sammen med din fakultetsledelse om, at SUND videreudvikler sig og bliver i stand til at indfri sine ambitioner og mål. Det er dit ansvar at gå forrest og vise vejen. Samtidig kommer du kun til at lykkes, hvis du kan få følgeskab.
De mange samlede krav og muligheder fordrer, at SUNDs kommende dekan er dygtig til at håndtere kompleksitet og er suveræn til relationer. Du får mange samarbejdsflader både i og uden for fakultetet, som kræver lige dele samarbejdsvillighed, politisk fingerspitzgefühl og pragmatisme. Vi forestiller os, at den optimale kandidat sandsynligvis er uddannet læge og er anerkendt forsker, gerne på professorniveau. Du er vant til at være en del af forskningsmiljøer og har ledelseserfaring fra akademiske miljøer. Det betyder, at du formentlig har et godt netværk blandt både forskere og relevante fonde. Herudover er du vant til at have ansvar for den overordnede økonomi- og ressourcestyring, og du har prøvet at implementere større reformer på universitetsområdet. Har du erfaring med samarbejde på tværs af region, universitet og hospitaler, er det en fordel, men ikke et krav.
Vi leder efter en dekan, som kan leve op til disse og andre krav, som er uddybet i kravprofilen. Udover dem, skal du være motiveret af SUNDs vision og tværfaglige tilgang samt AAU’s mission: at bidrage til en bæredygtig udvikling af verden.
Vil du vide mere?
Hvis du vil vide mere om stillingen, kan du i fortrolighed rette kontakt til rektor Per Michael Johansen på pmj@adm.aau.dk eller telefon 2778 7302; til konsulent Thomas Gajhede, Mercuri Urval, på thomas.gajhede@mercuriurval.com eller telefon 2084 1030 eller til konsulent Henriette von Essen-Leise, Mercuri Urval, på henriette.von.essen-leise@mercuriurval.com eller telefon 2943 5048. Vi vil forinden opfordre dig til at orientere dig i det uddybende materiale.
Løn og ansættelsesvilkår
Der er ansøgningsfrist den 24. februar 2025 kl. 23:59. Vi planlægger at afholde indledende samtaler den 21. marts 2025 og opfølgende samtaler den 28. marts. Mercuri Urvals vurderingsforløb inkl. personlighedstest vil indgå mellem samtalerne. Tiltrædelse den 1. juni 2025 eller hurtigst muligt derefter.
Ansættelse sker i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og AC med tilhørende protokollat om institutledere og dekaner ved universiteterne samt cirkulære om åremålsansættelse. Ansættelse sker på åremål i op til 6 år med mulighed for forlængelse uden opslag i op til 3 år. Der ydes følgelig åremålstillæg. Der er desuden mulighed for at forhandle kvalifikationstillæg. Der kan eventuelt indgås aftale om en tilbagegangsstilling som lektor eller professor ved åremålsperiodens udløb. En tilbagegangsstilling som lektor eller professor vil ske efter positiv fagkyndig bedømmelse, jf. ansættelsesbekendtgørelsen.
Vi glæder os til at høre fra dig
Aalborg Universitet skal modtage din ansøgning elektronisk med vedhæftet CV, eksamensbevis og anden relevant dokumentation ved at klikke på linket her.
AAU ønsker at afspejle det omgivende samfund og har diversitet som en kerneværdi. Derfor opfordres alle uanset personlig baggrund og orientering til at søge stillingen.
Aalborg Universitet er et missionsdrevet universitet, hvor vi er motiveret af et meningsgivende formål, der rækker ud over vores egen organisation og bidrager til en bæredygtig udvikling af verden – vi kalder det ”Viden for Verden”. Vi er internationalt anerkendt for fremragende grundlagsskabende, transformativ og tværvidenskabelig forskning, der bidrager til at løse verdens mest komplekse og presserende udfordringer. Samtidig uddanner vi stærkt efterspurgte kandidater til fremtidens arbejdsmarked. SUND har 14 uddannelser, ca. 2.650 studerende, 250 Ph.d.-studerende og 640 ansatte, herunder 46 kliniske professorer og 145 kliniske lektorer. Fakultetets indtægter er på ca. kr. 560 – 580 mio., heraf er der hjemtaget kr. 180 mio. i 2024. SUND er fysisk placeret i både Aalborg og København.