Militærlægeuddannelsen 2022

Forsvarets Sanitetskommando er den del af Forsvaret, som varetager Forsvarets sundheds- og sanitetstjeneste. Forsvarets Sanitetskommando udvikler og rådgiver Forsvaret om sundhedstjeneste, sanitetstjeneste og militær fysisk træning samt står for driften af infirmerierne. Derudover foretager vi sundheds- og sanitetsfaglige inspektioner, udfører sundhedsfaglige trusselsvurderinger og definerer de militære fysiske krav. Endvidere er Forsvarets Sanitetskommando ansvarlig for rekruttering og uddannelse af Forsvarets sundhedsfaglige personel, som tager hånd om vores soldater i nationale og internationale operationer og på de danske infirmerier. Igennem løsningen af disse opgaver, sikrer Forsvarets Sanitetskommando soldatens helbred.

Som sundhedsfaglig ansat i Forsvaret starter du med at gennemgå en særlig basisuddannelse efterfulgt af militærlægeuddannelse målrettet mod de særlige forhold og opgaver man møder i forbindelse med Forsvarets operationer i såvel nationalt som internationalt regi. 

Om stillingen

OM UDDANNELSEN:
Militærlægeuddannelsen er modulopbygget med en varighed på 6 måneder.
Der gennemføres ét uddannelseshold pr. år med start medio januar. (09. januar 2021)
En stor del af uddannelsen gennemføres med base ved Center for Sundheds- og Sanitetsuddannelser (CSS) i Aabyhøj ved Aarhus. 

Uddannelsesforløbet indeholder bl.a.:
- Basiskursus for sundhedsfagligt personel 
- Førstehjælp på kamppladsen
- Idrætsmedicin
- Praktisk Pædagogik 
- Advanced Trauma Life Support (ATLS)
- Prehospital Trauma Life Support (PHTLS) 
- Ledelseskursus
- Traumatologi, trin 1 inkl. Operationsøvelse 
- Missionsorienteret uddannelse 
- Missionsøvelse 
- Dykkermedicin 
- Flyvemedicin-1

Desuden undervises der i: 
- Idræt 
- Føringsuddannelse
- Lægetjeneste i Forsvaret 
- Elektronisk patientjournal (EPJ) 
- Omskoling til Forsvarets køretøjer.

Tjenesteforløbet efter gennemførelse af militærlægeuddannelsen har en varihed på 18 måneder, som sammensættes efter Forsvarets behov. 
- Mission i international operation
- Sejlads på Nordatlanten 
- Øvelser nationalt eller internationalt
- Operativ Flyve- og Navalmedicin 
- Lægetjeneste nationalt
- Undervisningsopgaver
- SAR-læge vagter
- Mindre studie- og udviklingsopgaver

Om dig

Forudsætning for ansættelse er følgende: 
- Medicinsk kandidateksamen 
- Klinisk Basis Uddannelse
- Minimum et, gerne to års introduktionsuddannelse
- Bestået afprøvning ved Forsvarets Værnepligt og Rekruttering (ultimo september) som består af:
- Fysisk test, Forsvarets basistest (styrke-/løbetest) i henhold til alder læs mere: https://karriere.forsvaret.dk/uddannelse/optagelsesprove---officer/fysisk-test-niveau-1/
- Psykologsamtale 
- Samtale med personel fra Forsvaret Sanitetskommando
- Sikkerhedsgodkendelse til Hemmeligt.
- Villighed til at blive udsendt i internationale operationer

Ansættelsesvilkår

Der tegnes kontrakt for 24 måneder, med aflønning efter overenskomst med Yngre Læger herudover lægetillæg, militærtillæg og særlige tillæg under udsendelse samt bonus efter 18 måneders samlet tjeneste. Efter endt uddannelse gennemføres et tjenesteforløb, som er afhængigt af Forsvarets behov. Typisk som militærlæge i international operation med hæren og sejlads med søværnets inspektionsskibe i Nordatlanten. Der er efterfølgende mulighed for at tegne en rådighedskontrakt med Forsvaret.

Spørgsmål til optagelse og tjeneste kan rettes til: Forsvarets Sanitetskommando, Chefsergent, Kent Lind på FSK-P-KPU02@mil.dk, tlf. 72 81 80 45Share by email Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on LinkedIn Pin on Pinterest

Kontakt annoncør Send til en ven

Oprettet d: 07/07/2021
  • Land: All
Nytlægejob.dk har fokus på alternative lægejobs, lægejobs i privat praksis, lægevikariater samt lægejobs i udlandet.
Mange af dem finder du ikke på de traditionelle jobsites for læger (fx. sundhedsjobs.dk, dagensmedicin.dk/job eller Ugeskrift for Læger/job.ugeskriftet.dk).
Så hvis du er fx. udkig efter et job i almen praksis, som vikarlæge i Norge, et job indenfor forskning, eller et lægejob i medicinalindustrien, så tag et kig her.