Ph.d.-studerende læge til forskningsprojekt om lav-dosis glukagon

Interesserer du dig for teknologi og diabetes? - så er du måske vores nye ph.d.-studerende, vi søger til et forskningsprojekt om anvendelsen af teknologi og et nyt lægemiddel i behandlingen af voksne med type 1-diabetes.

Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) søger en ph.d.-studerende, som skal indgå i vores forskning i udviklingen af et behandlingskoncept, der omfatter et nyt glukagonpræparat samt den mest avancerede diabetesteknologi.

Stillingen er med tiltrædelse 1. april 2021 eller snarest derefter.

Om forskningen på SDCC 
SDCC er et diabeteshospital center som foruden klinik, uddannelsesenhed og enhed for sundhedsfremme består af en klinisk forskningsenhed med flere grupper, der arbejder inden for hver sit forskningsfelt. Forskningsgruppen, Diabetesteknologi, undersøger forskellige måder at anvende teknologiske værktøjer, fx insulinpumper, glukosesensorer og diabetesspecifikke apps, til at optimere og udvikle diabetesbehandlingen. Forskningsprojektet er forankret i denne gruppe.

Om forskningsprojektet 
Projektet omfatter flere selvstændige studier, som relaterer sig til et større igangværende forskningsprojekt, der undersøger potentialet i lav-dosis glukagon til forebyggelse og behandling af lav blodglukose hos personer med type 1 diabetes. Dele af projektet udføres i vores forskningslaboratorium, hvor vi foretager avancerede fysiologiske undersøgelser under kontrollerede forhold, mens andre dele af projektet fokuserer på længerevarende afprøvning af lav-dosis glukagon i forsøgsdeltagernes hverdagsliv.

Forskningsprojektet foregår i et tæt samarbejde med Danmarks Tekniske Universitet, Københavns Universitet og firmaet Zealand Pharma.

Stillingsbeskrivelse
Du vil som ph.d.-studerende – under supervision – stå for alle faser af forskningsprojektet, dvs. planlægning, praktisk udførelse, dataanalyse samt mundtlig og skriftlig præsentation. Dette omfatter interdisciplinært samarbejde med fx læger, sygeplejersker, bioanalytikere, ingeniører og personer med diabetes.

Dine kvalifikationer
Du er læge med dansk autorisation. Du har gode skriftlige og mundtlige kommunikationsevner (både dansk og engelsk), er god til at samarbejde og har flair for klinisk forskning. Derudover forventer vi, at du er fleksibel, kan strukturere din egen arbejdsdag, og at du mestrer at have øje for detaljen og samtidig bevare overblikket. Vi forventer, at du har lyst til at blive dygtig til at behandle type 1 diabetes – hvis du ikke allerede er det, og at du som andre i forskningsgruppen hjælper med at lave fondsansøgninger.

Løn og arbejdsvilkår 
Stillingen er tidsbegrænset til tre år. Løn­ og ansættelsesvilkår i henhold til gældende regional overenskomst mellem Yngre Læger og Danske Regioner. Som ph.d.-studerende vil du blive indskrevet ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.

Krav til ansøgning 
Ansøgningen skal udfærdiges på enten dansk eller engelsk og skal indeholde: 

  • Motivation (max 1 side)
  • Curriculum vitae (max 2 sider)
  • Kontaktinformation på 1-2 referencer
  • Dokumentation for lægeuddannelsen inkl. karakterbevis
Spørgsmål 
Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte forskningsleder, professor dr.med. Kirsten Nørgaard, på tlf. 2713 1011.

Ansøgningsfrist er 7. februar 2021. 

Om Steno Diabetes Center Copenhagen
Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) er et internationalt førende diabeteshospital forankret i Region Hovedstaden. Hospitalet har specialiseret sig i behandling, klinisk forskning, forebyggelse og uddannelse i diabetes. SDCC er Skandinaviens største diabeteshospital med en patientgrundlag på ca. 9000 personer med diabetes. I september 2021 flytter SDCC ind i et nyt hus ved siden af Herlev Hospital og bliver behandlingssted for 11.000 børn og voksne med diabetes. Læs mere på www.sdcc.dk og følg os på Facebook, Twitter og LinkedIn.Share by email Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on LinkedIn Pin on Pinterest

Kontakt annoncør Send til en ven

Oprettet d: 13/01/2021
  • Land: All
Nytlægejob.dk har fokus på alternative lægejobs, lægejobs i privat praksis, lægevikariater samt lægejobs i udlandet.
Mange af dem finder du ikke på de traditionelle jobsites for læger (fx. sundhedsjobs.dk, dagensmedicin.dk/job eller Ugeskrift for Læger/job.ugeskriftet.dk).
Så hvis du er fx. udkig efter et job i almen praksis, som vikarlæge i Norge, et job indenfor forskning, eller et lægejob i medicinalindustrien, så tag et kig her.