Ph.d.-projekt om vitamin Ds gavnlige effekt på astmaforværringer hos småbørn

Astma hos børn under 5 år er den hyppigste årsag til hospitalisering og en stor sundhedsøkonomiske belastning. Aktuelt findes der kun få behandlinger til småbørn med astma og ingen effektive behandlinger til at forebygge opblussen i sygdommen og hospitalisering. Nyere studier har vist, at D-vitamin tilskud kan reducere antallet af forværringer og hospitaliseringer, men der er ingen studier blandt småbørn, hvor den største effekt forventes.

Vi søger en forskningsinteresseret, fleksibel og motiveret læge med pædiatrisk erfaring der har lyst til at være med til at opstarte og gennemføre et klinisk studie med høj dosis vitamin D tilskud til småbørn der alle har været indlagt med astma. Studiet vil blive udført som et dobbeltblindet lodtrækningsstudie på ca. 300 børn. Vitamin D tilskuddet skal gives i 12 måneder efter hospitalsindlæggelse for at undersøge om vitamin D kan reducere astmaforværringer hos børn og dermed indlæggelser. Studiet vil blive udført på Dansk BørneAstma center, COPSAC og børnene vil blive rekrutteret fra lokale børneafdelinger. Du vil indgå i et projekt team bestående af en anden PhD studerende og en forskningsassistent.

Copenhagen Prospective Studies on Asthma in Childhood, COPSAC er en klinisk forskningsenhed, de igennem de sidste 20 år har arbejdet med astma og allergi. Centeret bestå af 45 engagerende og fagligt dygtige medarbejdere, der brænder for deres arbejde og er stolte over deres resultater. Vi arbejder sammen i et uhøjtideligt, inspirerende og dynamisk miljø mod nye vigtige resultater. Forskergruppen har international bevågenhed og området nyder stor offentlig interesse.

Se mere på www.copsac.com

Klinisk translationel forskning 

Forskningsfeltet kobler klinisk og grundvidenskabelig forskning for at forstå gen-miljø interaktionens betydning for sygdom. Vores primære fokus har været udvikling af astma, allergi og eksem, men vi har nu også fokus på neurologi, immunologi, endokrinologi, oftalmologi, vækst og infektioner. Mange af vores forskningsresultater peger således på en fælles oprindelse for en række kroniske sygdomme.

Som forsker hos COPSAC vil du:

 • Have ansvaret for udarbejdelsen af din protokol og gennemførelsen af dit forskningsprojekt
 • Indgå i vores læge-team og det daglige kliniske arbejde med undersøgelser af forsøgsdeltagere
 • Tage aktiv del i vores engagerede forskningsgruppe
 • Indgå i et højt kvalificeret team af postdocs, ph.d. studerende og forskningsassistenter
 • Få omfattende støtte af et ”maskinrum” med datamanagers, statistikere, IT-support, økonomi og andet
 • Blive en del af en velfungerende, uhøjtidelig og inspirerende arbejdsplads
 • Få tæt supervision
Vi forventer, at du

 • Har færdiggjort KBU og har minimum 1 års klinisk erfaring indenfor pædiatri
 • Har tidligere erfaring med forskning eller stærk motivation dertil
 • Er fleksibel og indstillet på at yde en indsats udover det sædvanlige
 • Først og fremmest skal du brænde for faget og lade din motivation være dit drive
Ansættelsesvilkår

Stillingen er en fuldtidsstilling og er til besættelse forår 2021. Ansættelsen er som udgangspunkt ét-årig, med mulighed for forlængelse til fuldt ph.d. forløb.
Løn- og ansættelsesvilkår følger overenskomst og RegionH´s retningslinjer.

Ansøgningsprocedure
Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte klinisk lektor Bo Chawes på telefon 38677360 eller mail: chawes@copsac.com eller personaleansvarlig Marianne Mikkelsen på telefon 38673636, mail: marianne.mikkelsen@dbac.dk..Share by email Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on LinkedIn Pin on Pinterest

Kontakt annoncør Send til en ven

Oprettet d: 25/03/2021
 • Land: All
Nytlægejob.dk har fokus på alternative lægejobs, lægejobs i privat praksis, lægevikariater samt lægejobs i udlandet.
Mange af dem finder du ikke på de traditionelle jobsites for læger (fx. sundhedsjobs.dk, dagensmedicin.dk/job eller Ugeskrift for Læger/job.ugeskriftet.dk).
Så hvis du er fx. udkig efter et job i almen praksis, som vikarlæge i Norge, et job indenfor forskning, eller et lægejob i medicinalindustrien, så tag et kig her.