Forskningsinteresseret læge til Tuberkulose og Mykobakterier

Er du læge? Trives du med mange samarbejdsrelationer? Vil du igennem rådgivning og forskning understøtte det nationale og internationale beredskab vedr. tuberkulose og mykobakterier? Så er du måske vores nye kollega!

Om Afdeling for Tuberkulose og Mykobakterier

Afdeling for Tuberkulose og Mykobakterier har mere end 100 års erfaring med mykobakteriediagnostik, men vi er ikke faldet i søvn! Vi er en del af infektionsberedskabet, der varetager den nationale og internationale overvågning af infektioner. I afdelingen udfører vi forskelligartede opgaver såsom beredskabsunderstøttende specialdiagnostik og referencefunktioner, rådgiver sundhedsvæsen og myndigheder og deltager i internationalt samarbejde. Vi samarbejder bl.a. tæt med; kliniske afdelinger, universiteter, WHO og ECDC.

Afdelingens beredskabsunderstøttende forskning fokuserer på:
    Diagnostik
    Overvågning.

Vi forsker bl.a. i nye forbedrede metoder til hurtig påvisning af tuberkulose og atypiske mykobakterier, herunder hurtig genotypisk resistensbestemmelse. Vi kortlægger smittespredning nationalt og internationalt, og vi anvender resultaterne til at forbedre sygdomskontrollen, bl.a. via national og international forskningsbaseret rådgivning. Vi er ca. 24 fastansatte og har herudover flere løst tilknyttede videnskabelige medarbejdere.

Dit arbejde
I stillingen vil du få en blanding af forskningsmæssige og lægefaglige opgaver svarende til det, en videnskabelig assistent laver. Efter relevant oplæring indgår du i afdelingens analysevagt og lægevagt. Du vil bl.a. komme til at arbejde med:

 • Godkendelse af positive diagnostiske undersøgelser (mikroskopi, PCR/DNA, dyrkning og IGRA)
 • Diagnostisk og klinisk rådgivning
 • Telefonvagt i udvidede åbningstider
 • Overvågning af smittespredning ved hjælp af genotypning (MIRU-VNTR / NGS)
 • Tolkning af genotypningssvar
 • Databasehåndtering og udvikling.

Der vil være gode muligheder for at deltage i afdelingens igangværende forskningsprojekter og evt. arbejde med eget forskningsprojekt inden for tuberkulose og atypiske mykobakterier.

Dit arbejde vil således bestå af en række opgaver, som reservelæger og videnskabelige assistenter foretager sig.

Din uddannelse og erfaring

Du er færdiguddannet læge, og det er en fordel, hvis du allerede har:

    Forskningserfaring (publikationer, præsentationer)
    Arbejdet med tuberkulose eller evt. andre mikroorganismer
    Arbejdet med databaser, datasamlinger og registre
    Interesse for; infektionsmedicin, lungemedicin, mikrobiologi, pædiatri og/eller samfundsmedicin.

Dine personlige kvalifikationer
Du har lyst til at arbejde sammen med andre kollegaer i en forskningsaktiv afdeling med nationale- og internationale samarbejdspartnere. Du er ikke bange for laboratorie- og databasearbejde og har flair for at lære nyt. Du kan lide at arbejde systematisk, og som person har du gode samarbejdsevner og evner at arbejde selvstændigt og afslutte påbegyndte projekter.

Vi tilbyder

Vi tilbyder dig arbejde i en velfungerende afdeling, hvor der er gode muligheder for at indhente forskningserfaring og evt. påbegynde egne forskningsprojekter samtidig med, at du udfører samfundsnyttige arbejdsopgaver på et institut med høj faglighed. Du får engagerede kolleger, ligesom du vil blive en del af en fleksibel og familievenlig arbejdsplads. Vi er desuden centralt beliggende i København med fri parkering på området.

Om ansættelse
Du bliver ansat efter gældende overenskomst for læger i staten mellem Finansministeriet og Yngre Læger, jf. bilag 3. Læger på Sundhedsministeriets område.

Ansættelsen er tidsbegrænset til 1 år med gode muligheder for forlængelse.

Kontakt os gerne
Få mere at vide om stillingen ved at ringe til afdelingschef, professor, dr.med. Troels Lillebæk på tlf. 3268 3704

Er du interesseret?
Send os din ansøgning med CV og eksamensbevis. Ansættelsessamtaler forventes afholdt i 49-50.Share by email Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on LinkedIn Pin on Pinterest

Kontakt annoncør Send til en ven

Oprettet d: 16/11/2019
 • Land: All

Relaterede annoncer

 • Ekstern lektor i telemedicin
  Ekstern lektor i telemedicin
  04/12/2019

  Center for Diplomingeniøruddannelse, DTU Diplom, søger en ekstern lektor til i telemedicin.  Stillingen er placeret i afdelingen for El-teknologi og IT.DTU Diplom er en del af Danm...

 • Vil du arbejde med sundhedsinnovation
  Vil du arbejde med sundhedsinnovation
  20/11/2019

  Har du lyst til at løse de behov, som du støder på i din hverdag som sundhedsprofessionel?Giver det mening for dig at arbejde med sundhedsteknologi og blive trænet i den fulde inno...